Jussi Salonranta

Kokoomuksen kannatus noussut 1,1%-yksikköä joulukuusta Keski-Suomessa.

Keskisuomalaisen (KSML 15.2.) Tietoykkösellä teettämän kannatuskyselyn mukaan Keskusta on 29,7% (-0,9 %-yksikköä) kannatuksellaan Keski-Suomen vaalipiirin suurin puolue.

Yllättävintä kyselyssä oli, että Sipilän ja Keskustan valtakunnallisesta ennästyssuosiosta huolimatta Keskusta ei yllä Keski-Suomessa vuoden 2007 eduskuntavaalien tasolle. Keskusta sai tuolloin 33,2% kannatuksen eduskuntavaaleissa. 

Keskisuomalaisen kyselyn mukaan jo 1500 äänen menetys jättäisi Keskustan kolmeen (3) kansanedustajaan Sipilän suosiosta riippumatta.

SDP olisi ministeri Lauri Ihalaisen ehdokkuudesta huolimatta jäämässä kahteen (2) kansanedustajaan Keski-Suomen vaalipiirissä 18,9% (-0,2 %-yksikköä). Myös Perussuomalaiset olisivat saamassa Keskisuomalaisen kyselyn mukaan kaksi (2) kansanedustajaa, mutta jo 1 800 äänen menetys pudottaisi paikkamäärän yhteen (1). Perussuomalaisten kannatus kyselyssä oli 15,5% (-0,3 %-yksikköä).

Kokoomuksen kannatus on noussut +1,1 %-yksikköä viime vuoden joulukuusta, ollen nyt 12,0%. Kokoomukselle kysely ennustaa yhtä (1) kansanedustajaa. Keskisuomalaisen mukaan Kokoomus pystyy samaan kaksi (2) edustajaa kampanjoinnilla ja naisehdokkaidensa avulla (Kokoomuksen ehdokkaat).

Keskisuomalaisen veikkailujen mukaan Kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo voisi olla maakunnan tuleva ääniharava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Jussi Salonranta riemuitsee kokoomuksen prosenttiyksikön noususta täällä Keski-Suomessa. On tietysti ilo todeta, että helsinkiläinen noteeraa kehäkolmosen ulkopuolisia asioita edes tällä tavoin. Ei se ole mikään ihme jos Keskisuomalainen hehkuttaa suosikkinsa Wallinheimon nousevan maakuntamme ääniharavaksi siksi näkyvästi lehti on miestä ja hänen kirjoituksiaan julkistanut.

Reijo Tossavainen

Salonranta "unohtaa" kertoa, että viime vaaleissa kokoomus sai äänistä 15,0 prosenttia.

Toimituksen poiminnat